De Nieuwe Warmteweg is de komende 15 jaar verzekerd van betrouwbare automatisering.26 kilometer lang is ‘ie: de Nieuwe Warmteweg. Dit ondergrondse leidingnetwerk (Rozenburg ↔ Rotterdam-Zuid) transporteert restwarmte. Restwarmte die afkomstig is uit de Rotterdamse haven. Eindbestemming van deze warmte: bedrijven en huishoudens even verderop. Mooi dat er op deze manier zoveel energie wordt hergebruikt! Het leidingnetwerk is volledig geautomatiseerd. En wij mogen het onderhoud van deze automatisering verzorgen. De komende 15 jaar!  

Dé nieuwe warmteweg

In de Rotterdamse haven komt veel warmte vrij tijdens industriële processen. Zonde om die warmte zomaar te laten verdwijnen, toch? Daarom heeft Warmtebedrijf Rotterdam de Nieuwe Warmteweg geïnitieerd. Via deze pijpleidingen wordt de restwarmte uit de industrie even verderop nuttig ingezet, bijvoorbeeld voor het verwarmen van huizen en bedrijven. 

De immense pijpleidinginstallatie is gelegd door Pipeline Control. Zij zijn dé expert in piping en WBT-werkzaamheden. Voor het onderhoud van de automatisering, E&I én ICT haakten ze ons aan. Daarmee is de Nieuwe Waterweg de komende 15 jaar verzekerd van betrouwbare automatisering! 

Eén voor één

Het onderhoud van de automatisering is verdeeld over een aantal jaren. We hanteren verschillende tijdcycli waardoor we ieder station en ieder component evenveel aandacht en liefde kunnen geven. Het verschilt per onderdeel of er alleen onderhoud nodig is of dat deze toe is aan vervanging. 

Om alles lekker overzichtelijk te houden, stelden we een onderhoudsjaarplan op. Hiermee kunnen we precies zien welk onderdeel wanneer aan de beurt is. Bovendien rapporteren wij alle werkzaamheden aan Pipeline Control zodat zij hún opdrachtgever (Warmtebedrijf Rotterdam) steeds op de hoogte kunnen stellen. Trots op ons team en op de fijne samenwerking!  

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.