Automation consultancy bureau DWG

Zijn de installaties binnen jouw fabriek of plant toe aan een verbeterslag? Automation consultancy bureau DWG denkt met je mee over het vervangen of ombouwen van je huidige systemen. Met als doel om je systemen zo slim mogelijk te automatiseren. Want zoals je zelf vast wel weet: automation engineering draagt bij aan de efficiëntie van je productie. En dat voel je vervolgens ook zeker in je portemonnee. Benieuwd wat één van DWG’s automation consultants voor jou kan betekenen? Lees verder en kom erachter.

Heb je zelf geen kaas gegeten van procesautomatisering en wil je daarom een gespecialiseerd industrial automation bureau inzetten? Lees dan snel verder en ontdek welke werkzaamheden wij voor jou uit handen kunnen nemen.

Procesautomatisering: wat houdt het precies in?

We hebben de term procesautomatisering al een aantal keer laten vallen. Maar wat houdt het nu precies in? Nou, ten eerste zijn automatiseringsoplossingen er niet voor bedoeld om jouw werk over te nemen. Nee integendeel: ze zorgen juist voor betere samenwerkingen. Tussen mens en machine. En tussen machines onderling. Procesautomatisering heeft namelijk als doel om de productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zonder onderbrekingen. Zo kun je continu werken aan een zo hoog mogelijk rendement. Kortom: procesautomatisering is onmisbaar in iedere plant!

Automatisering software en applicaties

Ons team aan industrial automation engineers bestaat voornamelijk uit Siemens-experts. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automation engineering en kunnen jou voorzien van passend advies. Zij weten namelijk precies hoe het is om zelf in jouw werkschoenen (of in die van je medewerkers) te staan. Ze gaan voor maatwerk en selecteren dan ook voor ieder project de meest passende automation software en applicaties.

  • Siemens PCS7 applicaties
  • Siemens S7 applicaties
  • Honeywell applicaties
  • TIA Portal applicaties
  • ABB applicaties
  • Safety applicaties
  • Siemens Batch applicaties
  • Migratietrajecten
  • Siemens Route Control applicaties

Process automation solutions: onze werkwijze

Voordat we in de pen klimmen en advies uitbrengen over automation engineering, gaan we eerst op onderzoek uit. Je krijgt allerlei vragen op je afgevuurd en we kijken mee over de schouder van de operator. Hoe kan hij zijn werk het beste uitvoeren? Welke kansen worden nog niet benut? Hoe wordt de installatie op dit moment gebruikt?

Met antwoorden op dergelijke vragen stappen we weer in de auto naar ons kantoor. Onderweg en op kantoor breken onze automation engineers hun hoofd over mogelijke automatiseringsoplossingen om installaties zo efficiënt met elkaar samen te laten werken. Deze ideeën en concepten werken ze uit in een functioneel ontwerp.

Uit het functioneel ontwerp komt het technisch ontwerp voort. Je kunt het technisch ontwerp zien als het geraamte waarin we bepalen welke automatiseringssoftware we inzetten, waar de installaties geplaatst worden, met welke computers en automatiseringscomponenten we te werk gaan, enzovoort.

Het technisch ontwerp staat als een huis. Daarna is het tijd om de automatiseringsoplossingen daadwerkelijk te implementeren. Testen, testen en nog eens testen. Klopt alles, tot in het kleinste detail? Mooi, dan is het tijd om de geautomatiseerde installaties in bedrijf te stellen. Leun gerust achterover en kijk toe hoe onze experts de automatisering software in jouw plant implementeren.

Ook interessant

Automation engineering specialist inschakelen?

Ben je op zoek naar een partner die jou van A tot Z kan ondersteunen op het gebied van automation engineering? Dan heb je aan DWG een goede. Wij bijten ons het liefst vandaag nog vast in jouw vraagstuk, om vervolgens tot een slimme oplossing te komen. Benieuwd naar wat je van ons kunt verwachten? Stuur ons gerust een vrijblijvend berichtje via het contactformulier. Dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug.