Electrical engineering experts inschakelen?

Stel u voor: uw (nieuwe) fabriek is voorzien van alle nodige machines en de testfasen zijn met succes doorlopen. Dan kan het échte werk beginnen. Zou u denken. Wat er nog mist is natuurlijk elektriciteit. Want wat is een slimme machine zonder toevoer van stroom? Juist, helemaal niets. En niet zomaar stroom: een fabriek heeft een sterk staaltje elektriciteit nodig om te (blijven) draaien. Hiervoor kunt u onze electrical engineering experts laten invliegen, hoe complex uw vraagstuk ook is. Wilt u weten wat wij als electrical engineering bureau voor u kunnen betekenen? U leest het op deze pagina!

Wij geven installatie advies over...

Onze electrical engineers zijn doorgewinterde installatie adviseurs én monteurs. Zij weten namelijk hoe het is om zelf in het veld te staan. Daardoor begrijpen ze direct wat de essentie is van het vraagstuk. En nog belangrijker: ze komen met de beste, meest efficiënte oplossing. Stuk voor stuk hebben ze veel ervaring met electrical engineering, zowel in nieuwe als bestaande plants.

Ze geven u maar al te graag advies over:

 • Laagspanningsinstallaties
 • Middenspanningsinstallaties
 • Besturingspanelen
 • Substations
 • Verlichtingsplannen
 • Kabelberekeningen
 • Coördinatie technische uitvoering

Een electrical engineer en zijn achterban

Bij DWG focussen we ons niet alleen op electrical engineering; we zijn van alle markten thuis. Sterker nog, onze electrical engineering experts zijn slechts één schakel in de gehele DWG-keten. Zonder hun collega’s van de andere afdelingen zijn electrical engineers niets. Zo hebben ze process engineering experts, process safety specialisten en functional safety engineers nodig voor het ontwerpen van een efficiënte én veilig draaiende plant. Ook collega’s van de industrial automation– en IT engineering-afdeling zijn onmisbaar voor het automatiseren en optimaliseren van processen. Tot slot werken onze electrical engineers nauw samen met de maintenance consultants, zodat ze inefficiëntie en gebreken direct kunnen tackelen.

Zo werken onze electrical engineering experts

Samen staan we sterk. Het is ook niet voor niets dat DWG een allround engineering bureau is. Maar met al die lijntjes binnen grote projecten, is het belangrijk om van elkaar te weten wat er speelt. Daarom vindt u onze electrical engineering experts regelmatig in het veld. Zo kunnen zij met eigen ogen zien hoe elektrische installaties bestuurd worden. En het blijft niet bij kijken. Ze gaan op dat moment ook in gesprek met de mensen die dagelijks werken met de machine. Wat zijn hún wensen en behoeften? Deze inzichten nemen de installatie-adviseurs mee in hun basisontwerp. Klopt alles? Zijn er geen zaken over het hoofd gezien? Mooi. Dan kan de electrical engineer overgaan tot het detailontwerp, om vervolgens de elektrische installatie daadwerkelijk aan te sluiten op het net.

De meest gebruikte software door installatiemonteurs

Een elektrisch bestuurde machine kan niet zonder stroom; een electrical engineer is niets zonder specialistische software. Deze twee softwareprogramma’s zijn onmisbaar voor onze installatiemonteurs.

 • AutoCAD Electrical
  Elektrische schema’s ontwerpen, lopende trajecten eenvoudig beheren, communiceren met de klant en rapporteren. AutoCAD Electrical maakt het allemaal mogelijk.
 • EPLAN
  In principe is EPLAN vergelijkbaar met de functionaliteiten die AutoCAD Electrical biedt. Het enige verschil is dat EPLAN zich meer richt op het optimaliseren van engineering processen, automatisering, efficiëntie en integratie.

Ook interessant

Een electrical engineering expert laten invliegen?

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van electrical engineering? Onze installatie adviseurs maken graag kennis met u! We duiken met alle liefde in uw vraagstuk en komen vervolgens met een slimme oplossing. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur ons gerust een vrijblijvend berichtje via het contactformulier of geef ons een belletje.