Functional safety engineer inschakelen?

Onze functional safety engineers zorgen ervoor dat veiligheidsmaatregelen ontworpen en gerealiseerd worden. We houden de resultaten bij de hand die uit de veiligheidsanalyses (HAZOP) komen en vertalen deze naar praktische oplossingen. Alles met het doel om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Waarmee werken onze functional safety engineers?

De functional safety engineers binnen DWG hebben stuk voor stuk met hun voeten in de modder gestaan. Dat zorgt ervoor dat zij u van A tot Z kunnen helpen om uw processen te beschermen. U kunt hen eigenlijk als verlengstuk zien van de process engineering-afdeling. Een functional safety engineer brengt namelijk in de praktijk wat de process engineer heeft ontworpen. Maar hoe? Dat leest u hieronder:

 • Safety Integrity Level (SIL) calculaties
  Deze calculaties zijn erg belangrijk voor functional safety engineers om in te schatten hoe betrouwbaar de veiligheidsfuncties zijn.
 • Safety Integrity Level (SIL) verificaties
  Voldoet een instrumentele beveiliging aan de eisen van een bepaald SIL-niveau? Dat tonen onze functional safety engineers aan middels deze verificaties.
 • Safety Requirement Specifications (SRS)
  In de SRS zijn bepaalde eisen vastgelegd waaraan de veiligheidsfuncties moeten voldoen. En dat is waar functional safety engineers zich hard voor maken.
 • Safety Instrumented Function (SIF)
  Dit kunt u zien als de airbags van een installatie. Een SIF is een beveiligingssysteem dat continu aan het meten is en automatisch activeert als dat nodig is.
 • ATEX zonering
  Functional safety experts weten precies in welke zones in de fabriek er kans is op een explosie. Aan hen dus de taak om de installaties in die zones zo goed mogelijk te beveiligen.

Het safety engineering team

Functional safety engineers maken onderdeel uit van het voltallige safety engineering team. Om zo’n project even te schetsen: allereerst tekent de process engineering specialist de gehele installatie uit. Vervolgens neemt de process safety engineering expert het stokje over en gaat hij aan de slag met het uitdenken en controleren van de veiligheidsprocessen. En dan, last but not least, is het de beurt aan de functional safety engineer. Hij zorgt ervoor dat deze veiligheidsmaatregelen ook daadwerkelijk het daglicht zien.

Onze aanpak

Wat maakt een aanpak nou tot een succes? Bij DWG geloven wij erin dat process safety engineers al vanaf dag 1 betrokken moeten zijn bij het project. Zo weten zij precies wat er speelt, zowel binnen het projectteam als op de fabrieksvloer. Alleen dan kunnen onze safety engineers de mogelijke risico’s van het proces in kaart brengen. En is het engineeringstraject afgerond, dan bent u nog niet van onze engineers af. Ze blijven namelijk continu monitoren en optimaliseren om de procesveiligheid te waarborgen. Alles voor de meest optimale procesveiligheid!

Functional safety engineers kunnen niet zonder aeShield

Zonder aeShield zijn functional safety engineers lost. In dit softwareprogramma heeft de afdeling de gehele lifecycle van een installatie namelijk in kaart gebracht. Inclusief alle nodige veiligheidsmaatregelen. En aan de hand van dit ontwerp kunnen de functional safety engineers vervolgens aan de slag. Fun fact: wist u dat DWG zelfs preferred aeShield supplier is binnen de BeNeLux?

Ook interessant

Zoekt u een functional safety engineer?

Wie weet zijn wij een match! Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? We leren u graag kennen. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakje koffie. Samen bekijken we waar de behoefte ligt en geven we al direct wat mogelijkheden prijs. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of klim in de telefoon!