Op vrijdag 8 september was het zover: het kennisevent van DWG. Op een van de laatste zomerdagen van 2023 kwamen zo’n 35 klanten en medewerkers van DWG bijeen om te praten over de rol van digitalisering en automatisering vandaag de dag én in de toekomst. Centraal stonden enkele cruciale vragen: Waar gaan we heen? Hoelang duurt dat nog? Hoe blijft u als bedrijf up-to-date? En hoe kunt u uw medewerkers betrekken bij deze veranderingen? Dit zijn onderwerpen waarin wij onze klanten graag meenemen en inspireren.

Tijdens dit evenement werden twee interessante gastsprekers verwelkomd: Bart Grootveld, productmanager bij AFAS Software, en Ben van der Burg, voormalig professioneel schaatser en commercieel directeur bij Triple. Beide experts deelden hun inzichten op dit thema. Natuurlijk was er ook ruimte voor gezelligheid. De dag werd afgesloten met een clinic en toernooi op de golfbaan, gevolgd door een borrel. Wij blikken terug op een succesvol event.

Op de mooie Golfbaan Bentwoud in Benthuizen worden gasten hartelijk verwelkomd bij de parkeerplaats, waarna zij richting het hoofdgebouw worden begeleid. De dag begon met een heerlijke lunch, waarbij gasten de kans kregen om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Verschillende bedrijven waren vertegenwoordigd, variërend van Evides en Evos tot Neste en de gemeente Rotterdam. Na een kopje soep en broodjes vertrokken alle aanwezigen naar de bovenverdieping van het hoofdgebouw voor de lezingen. Hier heette Joost Jacobs, onze operationeel directeur, iedereen nogmaals van harte welkom.

De invloed van snelle ontwikkelingen

Joost schetste het tijdperk waarin we momenteel leven en de snelle ontwikkelingen op het gebied van de digitalisering en automatisering die op ons afkomen. Hij stelde zichzelf de vraag of iets dat we vandaag kopen niet over twee jaar gratis beschikbaar zal zijn in de cloud? Het kennisevent draaide om deze snelle ontwikkelingen en hun invloed op bedrijven. Waar gaan we heen en hoe snel? En hoe gaat u als bedrijf daarin mee zodat u over 10 jaar ook nog bestaansrecht heeft? Joost introduceerde de gastsprekers die deze vragen in detail behandelen. Bart Grootveld, productmanager bij AFAS software, trapte af.

Haal alles eruit wat erin zit

AFAS: een bedrijf waar ze vaak over zeggen dat het saai is, omdat ze administratieve software verkopen. Maar niets is minder waar, volgens Bart. Hoewel software wellicht niet het meest sexy product is, weet AFAS het zo te verpakken dat het wél leuk is. Het bedrijf doet er alles aan om het voor zichzelf en haar medewerkers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met hun eigenzinnige bedrijfscultuur en unieke activiteiten, arbeidsvoorwaarden en CSR-initiatieven zijn hun medewerkers trots om voor AFAS te mogen werken.
AFAS wil het bedrijf memorabel maken: iets wat mensen bij blijft en wat fans creëert. Niet alleen onder hun eigen medewerkers, maar ook onder klanten. Ze willen hen inspireren en aansporen om alles eruit te halen wat erin zit.

Volgens AFAS moet automatisering een van de kernactiviteiten van elk bedrijf zijn. U moet bezig zijn met ontwikkelingen zoals AI en de kansen ervan omarmen. AFAS gebruikt hun eigen software en AI om zoveel mogelijk processen en taken te automatiseren, van HR en payroll tot logistiek en financiën. Dit maakt medewerkers productiever, vereenvoudigt het werk en verbetert de supportafdeling.
De vraag die u uzelf moet stellen, is: Wat kan automatisering voor uw bedrijf betekenen en hoe kan het uw bedrijf vooruit helpen?

De kracht en de keerzijde van technologie

Ben van der Burg neemt het stokje van Bart over. Hij begint zijn lezing met de vraag: Hoe kijken we in het jaar 2623 terug naar deze tijd?

Ook Ben gaat in op de mogelijkheden van technologie. De kern van wat we met technologie willen bereiken, is dat alles steeds makkelijker, efficiënter, slimmer of veiliger gaat. Technologie stelt ons in staat om continu te verbeteren en in te spelen op wat de echte vraag is. Tegelijkertijd kan technologie ook voor negatieve doeleinden gebruikt worden, en is de snelheid van innovatie enorm hoog. In het jaar 2623 zal er een echte en een volledig virtuele wereld bestaan. Zijn boodschap is dan ook: volg de ontwikkelingen op de voet en automatiseer alles wat mogelijk is, maar koester wat uniek is. AI kan factoren als emotie, dromen of hoop nooit vervangen.

Wat DWG voor u kan betekenen

Het doel van het kennisevent was om onze klanten te inspireren over thema’s als automatisering en digitalisering, door voorbeelden te laten zien van wat er op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid mogelijk is. Wij geloven namelijk dat deze thema’s u kunnen helpen bij de operationele uitdagingen waarmee u vandaag de dag wordt geconfronteerd. De ontwikkelingen gaan snel.
Hoe eerder u daarmee aan de slag gaat, hoe groter de voorsprong op uw concurrentie kan zijn.

Wilt u ook stappen zetten richting een geautomatiseerde en gedigitaliseerde toekomst? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze specialisten. We helpen graag bij het opstellen van een roadmap. Zo maken we stapsgewijs inzichtelijk hoe we van A naar B komen, rekening houdend met uw jaarlijkse budget. In samenwerking met DWG ligt de focus op de mogelijkheden binnen de operatie en operationele technologie, gebaseerd op onze expertise als systeemintegrator EI&A.