Process automation solutions van DWG

Maak kennis met de wondere wereld van procesautomatisering. Een wereld die continu toewerkt naar de meest efficiënte productieprocessen. In feite is het doel van automation engineering om van mensenwerk machinewerk te maken. Op die manier kunt u uw processen zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen en blind vertrouwen op een constante performance. Bovendien kunt u dankzij goede automatiseringsoplossingen grote (menselijke) missers voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen, toch?

Is industriële automatisering voor u onbekend terrein en zoekt u daarom een gespecialiseerd en ervaren partner? Lees dan gauw verder en ontdek op welke vlakken wij u kunnen ondersteunen.

Wat is procesautomatisering precies?

Voordat u ons inschakelt voor professionele process automation solutions, is het wel handig om te weten wat procesautomatisering inhoudt. In een notendop: industriële automatiseringsoplossingen zorgen voor betere samenwerkingen. Samenwerkingen tussen machines onderling, maar ook tussen mens en machine. Dat wil overigens niet zeggen dat het menselijke werk overboord wordt gegooid. Integendeel: industriële automatiseringsoplossingen zorgen er enkel voor dat u uw werk efficiënter kan uitvoeren en verkleinen de kans op fouten. Kortom: procesautomatisering zorgt voor continue prestaties en daardoor een zo hoog mogelijk rendement.

Deze automation software passen we toe

De ontwikkelingen binnen de process automatiseringsbranche gaan razendsnel. Iedere dag komen er weer nieuwe process automation solutions bij. Deze process automation solutions gaan gepaard met de meest slimme automation software. Wij kennen ieder automation softwarepakket op ons duimpje en kiezen met zorg de meest passende automation software en applicaties.

  • Siemens PCS7 applicaties
  • Siemens S7 applicaties
  • Honeywell applicaties
  • TIA Portal applicaties\
  • ABB applicaties
  • Safety applicaties
  • Siemens Batch applicaties
  • Migratietrajecten
  • Siemens Route Control applicaties

Hoe wij tot onze process automation solutions komen

Voordat we een gedegen advies kunnen uitbrengen over geschikte automation solutions, gaan we eerst het veld in. We vuren allerlei vragen op u af, nemen de huidige installaties onder de loep en kijken mee over de schouder van de operator. We stellen onszelf allerlei vragen: zijn er kansen die nog niet (volledig) worden benut? Hoe worden de installaties op dit moment gebruikt? Wat kunnen de procesoperators doen om hun werk beter uit te voeren? Met antwoorden op dergelijke vragen op zak, breken onze automation engineers hun hoofd over mogelijke process automation solutions. Vervolgens verwerken ze hun ideeën en concepten in een functioneel ontwerp.

Na het functioneel ontwerp volgt het technisch ontwerp. Het technisch ontwerp is een soort geraamte waarin we vastleggen welke automatiseringssoftware we inzetten en met welke computers en automatiseringscomponenten we gaan werken. En dat is niet alles. We tekenen ook de installaties in, zodat we precies weten waar ze geplaatst moeten worden.

Als het technisch ontwerp als een huis staat, is het grote moment daar: het implementeren van de automatiseringsoplossingen. We testen de installatie tot we een ons wegen en controleren alles tot in de puntjes. Werkt alles naar behoren? Mooi, tijd om de geautomatiseerde installaties in bedrijf te stellen. Pak er een lekker kopje koffie bij, leun achterover en kijk gerust toe hoe onze experts de process automation solutions implementeren.

Ook interessant

Aan de slag met procesautomatisering?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van procesautomatisering? Of wilt u ons op een laagdrempelige manier beter leren kennen, bijvoorbeeld onder het genot van een kopje koffie? Graag! Samen kijken we naar welke automatiseringsoplossingen voor u mogelijk zijn. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of pak de telefoon!