Maintenance consultant nodig?

Het grote moment is daar: de installatie is gebouwd en klaar voor gebruik. Maar daar houdt ons werk niet op! Zolang als dat nodig is, ontfermen we ons over uw installatie. Everyone needs a little love sometimes. Ook uw machine. Ons team van maintenance consultants adviseert u over preventief onderhoud van machines en software. Met andere woorden: ze doen er alles aan om de processen zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Benieuwd wat een DWG maintenance consultant voor u kunt betekenen? Lees gauw verder!

Wat doet een maintenance consultant?

U vraagt u wellicht af: ‘Waar houdt een maintenance consultant zich mee bezig?’ U staat op het punt daarachter te komen. Een maintenance consultant bij DWG is betrokken bij het totale project: van de onderzoeksfase tot en met het onderhoud van de installatie(s). Een maintenance consultant zorgt er onder andere voor dat de processen en assets goed op elkaar zijn afgestemd en schrijft onderhoudsplannen. Tenslotte behoren continu evalueren en analyseren van de onderhoudsprocessen bij het werk van een maintenance consultant.

Preventief onderhoud machines & software

Voorkomen is beter dan genezen. Dat weten onze engineers als geen ander. De engineers van de afdelingen process safety en functional safety doen er alles aan om storingen te voorkomen. Dit doen zij vooral in aanloop naar en tijdens de realisatie van een installatie. Maar een storing kan altijd de kop opsteken. Zelfs wanneer alle risico’s zorgvuldig in kaart zijn gebracht. Dit is waar onze maintenance consultants inspringen. Zij zijn er om regelmatig preventief onderhoud aan machines en software te leveren. Onze maintenance consultants controleren de installaties dan op veiligheid en efficiency en geven passend advies.

Correctief onderhoud nodig? Bel ons!

Hoewel we onze stinkende best doen, kunnen we storingen helaas nooit helemáál de wereld uit helpen. Ook niet na vakkundig, regelmatig preventief onderhoud. Mocht uw installatie zogenoemd correctief onderhoud nodig hebben, dan kunt u 24/7 terecht bij onze servicedesk. Heeft het spoed? Bel ons dan op 010-760 8600. Wij helpen u graag snel uit de brand!

Preventief- en voorspellend onderhoud: de verschillen

Preventief onderhoud gebeurt met enige regelmaat en ‘volgens het boekje’. Met andere woorden: preventief onderhoud is vaak onderdeel van een meerjarenonderhoudsplanning en volgt een vast schema. Vergelijk het voor het gemak met uw vaste controle bij de tandarts. Preventief onderhoud is een belangrijke activiteit, want u kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Het nadeel van preventief onderhoud is dat u nooit weet of een onderdeel sneller of juist langzamer aan vervanging toe is dan de richtlijn vertelt. Maar daarvoor hebben we een andere oplossing …

Bij voorspellend onderhoud maken we gebruik van de data van een installatie. We analyseren deze data om er zo achter te komen wat de werkelijke conditie is van de machine. Bij voorspellend onderhoud laten we de vastgestelde vervangingsmomenten dus los en kijken we naar hoe een onderdeel er écht aan toe is. Hetzelfde gebeurt eigenlijk als u op eigen afspraak naar de tandarts gaat om een gaatje te vullen. Het voordeel van voorspellend onderhoud is dat de investering in elk onderdeel beter wordt benut.

Ook interessant

Maintenance consultant inschakelen?

U kent DWG inmiddels een beetje. Benieuwd naar meer? En wilt u concreet weten wat engineering bureau DWG voor u kunt betekenen? Wij kijken uit naar uw mailtje of belletje. Neem contact met ons op!