“Nog even snel een project afronden voordat de zomervakantie begint.” Met veel enthousiasme werkt Barbara van Eijk-Hagens op de HRM-afdeling bij DWG. Barbara lacht veel en geniet ervan als mensen om haar heen in de ‘flow’ zitten. Om dit te realiseren, heeft zij Management Drives geïntroduceerd binnen DWG. Inmiddels is zij ook een in-house trainer.

Barbara houdt van praktische en tot de verbeelding sprekende voorbeelden. Deze week stelde ze in de organisatie de vraag: “Gaat op vakantie gaan samen met iets in het kader van jouw persoonlijke drijfveren?” Je kunt het antwoord waarschijnlijk al raden. Management Drives denkt van wel! Wij bij DWG denken dat ook en omarmen sinds twee jaar de Management Drives-methodiek. Deze methode maakt de drijfveren van personen of teams inzichtelijk. Drijfveren worden ingedeeld in zes categorieën, elk met een eigen kleur. Het doel is inzicht te krijgen in wat mensen motiveert en in beweging zet, wat je kunt gebruiken voor het vergroten van leiderschap en het verbeteren van teamresultaten.

Oké, terug naar de vakantie. Veel mensen gaan deze periode genieten van een beetje zon, wellicht buiten Nederland. Via dit artikel willen we je inspireren om in kleuren te denken, zodat je de drijfveren leert herkennen. Denk maar eens na over wat jou drijft om een vakantie te organiseren.

Is jouw drijfveer geel?
“Op de bonnefooi naar Frankrijk, we zien wel waar we verblijven!”

Is jouw drijfveer groen?
“Gezellig samen met een groep vrienden op vakantie.”

Is jouw drijfveer oranje?
“Eerst de Mont Ventoux beklimmen en als beloning nog even een weekje strand.”

Is jouw drijfveer blauw?
“Het appartement, restaurants en activiteiten zijn allemaal geboekt, nu heb ik echt rust.”

Is jouw drijfveer rood?
“Elke twee dagen naar een andere stad, lekker wat actie in de taxi.”

Is jouw drijfveer paars?
“Ik kijk uit naar onze vaste campingplek aan het water, dat voelt als echt thuis.”

Wil je meer weten over onze ervaring met Management Drives? Neem dan contact op met Barbara van onze HRM-afdeling, dat kan via hrm@dwg.nl

Management Drives is een methode om de drijfveren van personen of teams inzichtelijk te maken. Drijfveren worden ingedeeld in zes categorieën met elk een eigen kleur. Het doel is inzicht te krijgen in wat mensen motiveert en in beweging zet, zodat dit kan worden gebruikt voor leiderschap en teamresultaten.