DWG bestaat 10 jaar! En dat vieren wij. Naast diverse activiteiten plaatsen we iedere maand een blog waarin een van onze langstzittende collega’s terugblikt op de afgelopen 10 jaar en vooruit kijkt naar de toekomst. Mitchel Moelands werkt als senior electrical engineer bij DWG. Hij heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt sinds hij in 2016 startte als junior electrical engineer. “Ik werk dit jaar al 8 jaar bij DWG. Als ik kijk naar het begin, dan zie ik hoe we als bedrijf ontzettend zijn gegroeid: zowel professioneel als met de groeiende groep collega’s. Het is mooi om te zien waar we nu staan!”

Welke significante veranderingen of trends ben je tegengekomen in jouw vakgebied gedurende de afgelopen 8 jaar?

“Er hebben niet echt hele ingrijpende veranderingen plaatsgevonden in de sectoren waar DWG werkzaam in is. Maar wel een aantal kleine veranderingen, met name met betrekking tot energiehuishouding en besparingen op het gebied van energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van traditionele verlichting door LED verlichting. Of het optimaliseren van productieprocessen om energie te besparen.”

Zijn er in de afgelopen jaren hoogte- of dieptepunten bijgebleven?

“Mijn hoogtepunt was toch echt mijn promotie in januari 2023. Daarnaast ben ik blij met het werk dat we voor AVR doen. Het afgelopen jaar heb ik veel waardering gekregen en ik merk dat dit toch best belangrijk voor mij is. Ook word ik hier uitgedaagd. Een van mijn grootste uitdagingen was in 2016 bij AVR waar sprake was van een total plant shutdown. Het enige wat ik kon doen, was samen met mijn collega’s optrekken en uiteindelijk kan je ook niet anders dan gewoon door blijven gaan. Overigens ben ik door deze ervaring sterker geworden en kan ik ook moeilijkere werkzaamheden aan.”

Welke belangrijke lessen heb je geleerd gedurende deze 8 jaar bij DWG?

“Goede communicatie is belangrijk: communiceren met collega’s, maar ook met het management. Het is belangrijk om je flexibel te blijven opstellen en telkens met veranderingen mee te bewegen. Ik heb ook een tijd als werkvoorbereider bij de afdeling service en onderhoud meegelopen, maar dat werd uiteindelijk toch iets te veel naast mijn rol als electrical engineer, dus heb ik het daar bij gehouden. Ik heb als werkvoorbereider wel veel geleerd van de operationele werkoverleggen, en deze ervaring neem ik met me mee in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Waar ben je het meest dankbaar voor in jouw carrière bij DWG?

“De kansen om telkens uitstapjes te maken naar andere afdelingen en rollen om te kijken wat er nu echt bij je past, om zo door te groeien. Het is een zelfsturende omgeving waardoor je ook tijd krijgt om veel dingen te leren. Ook de omgang met mijn leads op projecten was heel waardevol. Zij waren behulpzaam en hebben mij altijd goed geholpen bij de engineering. Maar ook de omgang met de andere collega’s was prettig, omdat we elkaar goed aanvullen. Bij DWG heerst er een open en helpende cultuur waar je fouten mag maken, als je er maar van leert. Je kan jezelf zijn en dat wordt gewaardeerd.”

Wat wens je DWG toe voor de komende 10 jaar?

“Nog 10 leuke en goede jaren! Het zou fijn zijn als we blijven doen waar we voor staan en verder groeien met nieuwe klanten, maar ook kwaliteit blijven leveren bij onze huidige klanten. We moeten gewoon doorgaan op de ingeslagen paden!”