Proces- en systeem evaluatie in multidisciplinaire projecten. Een van onze opdrachtgevers, gevestigd in Nederland, levert innovatieve chemische oplossingen voor haar klanten die wereldwijd vragen hebben binnen de chemie.

Voordat er een nieuw proces in gang kon worden gezet bij onze opdrachtgever was er behoefte om de druk in de fabriek op te voeren. De uitdaging bij de klant stond letterlijk en figuurlijk onder druk!

De opdrachtgever had al een ontwerp voor de reactor maar kon de reactor niet plaatsen zonder de omliggende systemen te upgraden. DWG heeft engineeringswerk verricht zodat ook andere cruciale systemen in gebruik konden worden genomen. Met een team van bevlogen engineers is er in kaart gebracht hoe de systemen dienden te gaan werken. De uitdaging hier zat ‘m direct in de tijd, want ook dit stond onder druk! De turnover datum was vastgesteld: er was maar beperkte tijd ingepland.

Afdeling proces

Binnen dit project heeft afdeling proces van DWG samengewerkt met een andere externe partij met veel ervaring in leidingen. DWG heeft de gehele industriële omgeving binnen de fabriek bekeken zodat er een goed beeld ontstond voor wat betreft de pompen, leidingen, mixers, filters en warmtewisselaars. Om de opdracht succesvol af te ronden heeft DWG de proces- en maatvoeringen kritisch bekeken en vastgesteld welke modificaties nodig waren voor het nieuwe proces. 

Nieuwsgierig wat DWG hiervoor heeft gedaan? Dat vertellen we natuurlijk graag.

DWG heeft in korte tijd een volledige warmte en massabalans opgezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met het proces dat mogelijk licht exotherm was. Dit vermoeden werd later door labonderzoek bevestigd. Op basis van de massabalans is vervolgens al het equipment ontworpen. Door middel van uitgebreid onderzoek tussen verkopende partijen hebben wij een goede inventarisatie gemaakt en vastgesteld welke items het beste op de klantvraag aansloten. Na deze stappen zijn er onderdelen in het proces vervangen met een hogere druk-klasse. Naast de equipment heeft DWG ook de uitwerking van de procesvoering en de procesbeveiliging verzorgd door een goed onderbouwde proces- en control beschrijving te schrijven. 

HAZOP

Het ontwerp van DWG is tijdens de HAZOP uitgebreid gecontroleerd en goed bevonden waarna we een volledig pakket hebben opgeleverd. De klant kon hierdoor met een gerust hart de constructie en commissioning fase instappen. 

Resume

DWG heeft de klant ontzorgd door middel van een multidisciplinaire aanpak waarbinnen het engineering werk is gecoördineerd. Wij hebben door onze ervaring en het ophalen van nieuwe kennis bij verkopende partijen de klant van uitstekend advies kunnen voorzien. 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.