Een van onze klanten had problemen in hun fabriek door onzuivere feedstock. Veel nieuwe grondstoffen zijn afval en reststoffen en vereisen een goede voorbehandeling vóórdat er hernieuwbare grondstoffen kunnen worden geproduceerd. Er is een nieuw proces bedacht en DWG heeft hulp geboden. 

Nieuwe massa en warmtebalans

Omdat de fabriek werd ingezet voor een ander proces dan waar het origineel voor was ontworpen is alles opnieuw onder de loep genomen. DWG is begonnen aan een volledige nieuwe massa en warmtebalans. Op basis hiervan zijn alle equipment zoals warmtewisselaars en pompen opnieuw doorgerekend om te kijken wat nog bruikbaar was. Ook zijn alle utility systemen gecontroleerd om vast te stellen of dit voldoende was voor de nieuwe toepassing in de fabriek. 

De uitdaging

Een grote uitdaging was het uitzoeken revampen van de brownfield (waar maar beperkt informatie over was) naar een succesvolle nieuwe site. DWG-ers hadden te maken met een strakke timeline, we hebben met de klant goed gekeken naar prioriteiten. Er was een hele hechte samenwerking binnen het project met alle afdelingen, van management tot aan operations. Wij als proces groep stonden in het midden van deze samenwerking. Dit was erg gaaf! 

DWG als spin in het web

Dit project vroeg om een multidisiplinaire aanpak. Waarbij er vanuit DWG initieel 2 proces engineers en later ook een hardware engineer zijn ingezet. De proces engineers zijn ingezet aan de kant van de klant voor de engineering en om het werk van een andere meewerkende partij te controleren. De klant had behoefte aan een extra kwaliteitscontrole, je kunt dit zien als een samenwerking met de andere partij; je verstrekt elkaar. We hebben samen opgetrokken en dit zorgde voor veel efficiëntie. 

Samengevat, DWG heeft gewerkt aan het volledige proces ontwerp: het bepalen van de vereisten van alle equipment, kleppen, leidingen en bedenken hoe heel het systeem (veilig) kan werken. Van initieel plan tot gedetailleerde engineering en commissioning. Hierbij kan je denken aan: 

  • PFDs 
  • P&IDs 
  • Ontwerp voor zowel het hoofdproces als alle utilities 
  • Massa en warmtebalansen (zowel hoofdproces als utilities) 
  • Proces control beschrijvingen
  • Equipment specificaties
  • HAZOP 
  • Trainen van operators 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.