Er dreigt gevaar. U schiet direct in de actiemodus. Maar om te bepalen welke reactie u in deze situatie in veiligheid brengt, moet u weten wat voor soort gevaar er op de loer ligt. Een brand vraagt om een andere handeling dan een gaslek. Een goede waarschuwing maakt het verschil.  

Een dekkend auditief alarmsysteem

Wanneer u werkt met oliën, gas en chemicaliën, dan wilt u zeker weten dat er niets misgaat. Precies om deze reden vroeg een oude bekende DWG om hulp. DWG werd gevraagd om een dekkend auditief alarmsysteem te ontwikkelen, dat moet zorgen voor meer veiligheid op het terrein. Verschillende, distinctieve waarschuwingen voor brand, gas, ontruiming en sein moeten overal duidelijk hoorbaar zijn.   

Let’s go!

Nu kunt u als u een vraag gesteld wordt meteen in een instinctieve actie-reactiemodus schieten, net als wanneer er gevaar dreigt. Wij deden het tegenovergestelde. Om weloverwogen besluiten te kunnen maken, werd er nog eens kritisch naar het vraagstuk van de klant gekeken. Er werd daarnaast een inschatting gemaakt van de impact van de operatie. Ook werden de geldende normen onder de loep genomen. Dat DWG en de klant ‘way way back gaan’ zorgde ervoor dat het inventarisatieproces nog soepeler verliep. We wisten precies waar de aandachtspunten zitten. En dan nu: tijd voor actie. Bij dit project heeft DWG zowel de hardware- als software-engineering van de installatie begeleid en de inbedrijfname uitgevoerd.  

Waar u zich ook bevindt op het terrein, het alarm moet natuurlijk goed hoorbaar zijn. Om zeker te weten dat er geen blind spots over het hoofd gezien werden, is er tijdens de inbedrijfname met een decibelmeter over het gebied gelopen. De signalen werden ondertussen via PCS7 geactiveerd.  

Het resultaat

Door RIO cabinetten (Remote I/O) en voorgeprogrammeerde hoorns op strategische locaties op te hangen op het terrein, is er een dekkend auditief alarmsysteem ontstaan dat volledig getest is. Momenteel hoeft er nog maar 1 hoorn geplaatst te worden om het auditief alarm dekkend te krijgen. Binnenkort wordt de laatste hoorn geplaatst en getest door de opdrachtgever. Om dit probleemloos te kunnen doen, hebben we in een document alle stappen van de test nauwkeurig vastgelegd, compleet met bijbehorende tekeningen en functioneel SW-ontwerp. En dat is nog niet alles. Softwarematig zijn de alarmsignalen verwerkt in het lokale process via PCS7, zodat de operators in de controlekamer ze ook handmatig kunnen activeren wanneer de situatie daarom vraagt.  

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.