We zien het steeds meer gebeuren in huishoudens en op kantoor: afval scheiden. Het plastic gaat bij het plastic, het papier bij het papier en het restafval bij het restafval. Hoewel veel mensen al heel zorgvuldig omgaan met hun afvalscheiding, bevat restafval nog steeds te veel kunststoffen die een tweede leven verdienen. Denk dan bijvoorbeeld aan plastic, metalen en papier. 

Slimme afvalsorteerder

Maak kennis met AVR: specialist in het verwerken van diverse soorten restafval. AVR is een bedrijf met een duidelijke missie: ervoor zorgen dat waste geen waste wordt. Uh … wat? Met andere woorden: AVR streeft ernaar dat bruikbaar – sterker nog – waardevol afval niet verspild wordt. Dat doen ze door afval om te zetten in energie en grondstoffen, zowel voor huishoudens als bedrijven. Dag in dag uit zijn ze op zoek naar de meest innovatieve manieren om afval- en energievraagstukken op te lossen. Inmiddels is AVR zelfs uitgegroeid tot een energieleverancier die zo’n 160.000 woningen verwarmt. 

Nieuwe scheidingsinstallatie (NSI) redt waardevolle stoffen van de brandstapel

We zien het steeds meer bij huishoudens en op kantoor gebeuren: het plastic gaat bij het plastic, het papier bij het papier en het restafval bij het restafval. Hoewel veel mensen al heel zorgvuldig omgaan met hun afvalscheiding, bevat restafval nog steeds te veel kunststoffen die een tweede leven verdienen, zoals plastic, metalen en papier. AVR redt deze waardevolle stoffen van de brandstapel en scheidt ze van het restafval. 

Het uitsorteren gebeurt in een enorme sorteermachine, die niet alleen de hoeveelheid gescheiden afval telt, maar vooral de kwaliteit ervan analyseert. De machine geeft antwoord op de vraag: ‘waar kunnen we nog wat mee?’ Het wordt nog slimmer: u kunt de nascheidingsinstallatie zelfs laten sorteren op bijvoorbeeld folie, harde plastics of vormvaste materialen met een dop. Zo weet u zeker dat u alle waardevolle materialen uit de afvalstroom haalt.  

AVR zette in 2017 een nieuw, groot gebouw neer waar het sorteren voortaan ging plaatsvinden. En al zeggen we groot, dan bedoelen we echt. heel. groot. We hebben het over formaat voetbalveld. Ook de omvang van de opdracht die we van AVR kregen was niet mis. We mochten dit nieuwe gebouw gaan voorzien van alle benodigde geautomatiseerde installaties. Denk aan een hoogspanningsinstallatie, transformatoren, laagspanningsverdelers, brandmelders, sprinklers, een omroepsysteem, verwarming, ventilatie en airconditioning. 

Don’t waste waste

Begin 2017 zaten we met AVR om de tafel om de eerste ideeën voor de nieuwe nascheidingsinstallatie te vertalen naar een elektronisch basisontwerp. Vervolgens hebben we het basisontwerp verder uitgewerkt in een detailontwerp, inclusief een bestek voor de uitvoering ervan. De inkoopafdeling van AVR heeft deze opdracht in de markt gezet en uiteindelijk hebben we met een samenwerkingspartner een offerte uitgebracht. En gescoord! 

Op naar een schone wereld!

Samen met AVR zetten we flinke stappen naar een schone wereld waarin niets onbenut blijft. We verblijden AVR met een moderne, energiezuinige elektrotechnische installatie waarmee ze de komende jaren heel efficiënt afval kunnen sorteren. Tijd om van waardeloze dingen weer iets waardevols te maken! 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.