S4 Energy heeft een innovatieve oplossing gevonden als het gaat om energie-opwekking. Met innovatieve, zelfontwikkelde vliegwielen kunnen frequentieschommelingen op het net voorkomen worden. S4 Energy houdt rekening met het energievraag en -aanbod. Een wolkje voor de zon? Geen zuchtje wind? Nog altijd volle kracht vooruit! 

Dat is ook het credo dat bij DWG als een rode draad door onze organisatie en way of work loopt. Met volle kracht vooruit gingen we aan de slag voor S4 Energy. We werkten vanaf de basis samen aan het ontwerp en de realisatie van een installatie voor het lokaal opslaan van elektrische energie voor netstabilisatie. Want een stabiele toekomst is wel zo prettig! 

Inventieve hoogvliegers

Schoon, duurzaam, flexibel en verantwoord: dat is de energie van de toekomst volgens S4 Energy. Onze kundige engineers zetten samen met de klant een flinke stap richting de toekomst door vliegwielen te automatiseren op het gebied van hardware, software en IT engineering. Deze automatisering was broodnodig. Het helpt S4 Energy om de wereldwijd unieke vliegwielen te kunnen doorontwikkelen. 

We pakten het project grondig aan. DWG helpt de engineers van S4 Energy met de automatisering van de vliegwielen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de engineering van de complete energie-infrastructuur van het nieuwe systeem in Almelo. Nog altijd denken we proactief mee over de verdere doorontwikkeling van de automatisering en sparren we regelmatig over innovaties van het product. En daar krijgen we energie van! Sorry, deze moest gemaakt worden… 

Onze aanpak

Het opwekken van energie begint altijd met een spark. Een vonk die overslaat en al snel overgaat in een outburst van energie. Zo startte ook onze samenwerking met S4 Energy. Tijdens iedere fase. Voor iedere beslissing, hielden we nauw contact met elkaar. We zijn er namelijk van overtuigd dat de beste resultaten het product zijn van een krachtige samenwerking. 

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: S4 Energy realiseerde met onze hulp drie vliegwielen die samen met een batterij-systeem op het elektriciteitsnet zijn aangesloten en via diverse automatische algoritmes en voorspellingen de onbalans op het elektriciteitsnet stabiliseren. En in 2019 zijn daar nog vier vliegwielen bij gekomen! 

Ook zijn we samen bezig om een standaard setup van een aantal vliegwielen op te zetten. Dit biedt S4 Energy de kans om haar vleugels te spreiden. Waar ook ter wereld kan de setup geïnstalleerd worden, die via de cloud wordt aangestuurd. Natuurlijk volledig veilig. We bijten ons volledig vast in de mogelijkheden rondom cloud computing, big data, data analyse, IoT digital twin en nog veel meer. 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.