Het grootste haven- en industriecomplex van Europa ligt in Rotterdam. Voor de techies onder ons is dit een walhalla van terminals, containers, energiecentrales en overslagbedrijven. Eén van die bedrijven is COUNT Terminal Rotterdam: een multiservicebedrijf dat actief is op het gebied van opslag en mengen van belangrijke duurzame energiebronnen. Samen met COUNT Terminal Rotterdam hebben we een nieuw project opgestart: het Neste (COUNT) Terminal Automation systeem.  

De wens Neste (COUNT) Terminal Automation systeem

COUNT had de wens om hun logistieke activiteiten verder uit te bouwen. In de praktijk betekent dit dat er meer werk verzet moet worden. En u weet het: waar mensen werken, kunnen fouten worden gemaakt. Om de COUNT-medewerkers te ondersteunen én om zoveel mogelijk fouten te voorkomen, hebben we samen een geautomatiseerd systeem ontwikkeld: COUNT Terminal Automation.  

Met dit geautomatiseerde systeem hebben we een solide basis neergezet voor de verdere uitbouw van de logistieke activiteiten.
Ook biedt het systeem ondersteuning bij de registratie en rapportage van truckladingen (inweging en uitweging), interne tanktransporten en scheepsverladingen. Deze gegevens worden nu namelijk automatisch geregistreerd in een centrale database waarbij diverse controles uitgevoerd worden. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat externe systemen vlekkeloos gekoppeld kunnen worden.  

Een gouden combinatie

In april 2019 hebben we de eerste fase van COUNT Terminal Automation afgerond. En met succes! Dit ontwikkeltraject stond namelijk geheel in het teken van een goede, intensieve samenwerking. We hebben de logistieke kennis van het COUNT-team gecombineerd met onze kennis over IT engineering en industrial automation. Met in het bijzonder: Terminal Management systemen. Deze combinatie bleek goud waard!

Het eindresultaat

Daar is ‘ie dan: het nieuwe COUNT Terminal Automation systeem. Hij is bestuurbaar vanuit verschillende werkplekken middels standaard browsers. Het voordeel van dit geautomatiseerd systeem is dat de activiteiten op de terminal in de toekomst in Vlaardingen (en internationaal) kunnen worden uitgebreid, zonder dat de werkdruk toeneemt voor het COUNT-team.

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.