Electrical engineering bureau gezocht?

Stel, uw fabriek is ingericht met alle benodigde machines. De testfases zijn succesvol afgerond en het échte werk kan beginnen. Maar wat zijn al deze machines zonder elektriciteit? Juist, helemaal niets. Elektriciteit is namelijk de drijvende kracht achter iedere machine. En niet zomaar elektriciteit; er is oersterke elektriciteit nodig die de fabriek continu draaiende houdt. Onze collega’s van de afdeling electrical engineering staan hiervoor garant. Hoe complex uw vraagstuk ook is. Wilt u weten wat wij als electrical engineering bureau voor u kunnen betekenen? Lees snel verder!

Wij geven installatie advies over...

Onze electrical engineers zijn doorgewinterde installatie adviseurs én monteurs. Zij weten namelijk hoe het is om zelf in het veld te staan. Daardoor begrijpen ze direct wat de essentie is van het vraagstuk. En nog belangrijker: ze komen met de beste, meest efficiënte oplossing. Stuk voor stuk hebben ze veel ervaring met electrical engineering, zowel in nieuwe als bestaande plants.

Ze geven u maar al te graag advies over:

  • Laagspanningsinstallaties
  • Middenspanningsinstallaties
  • Besturingspanelen
  • Substations
  • Verlichtingsplannen
  • Kabelberekeningen
  • Coördinatie technische uitvoering

Veel meer dan een electrical engineering bureau

Wist u dat DWG véél meer is dan een electrical engineering bureau? Onze electrical engineers zijn namelijk slechts één schakel in de gehele DWG-keten. Ze werken nauw samen met hun collega’s van de afdelingen process engineering, process safety, functional safety, industrial automation, IT engineering en maintenance engineering. Bij DWG geloven we er immers in dat we samen sterk staan en dat we elkaar steeds nieuwe inzichten geven. Al onze engineering experts zijn dan ook optimaal op elkaar ingespeeld. Dat betekent: scoren!

Zo gaan onze installatie adviseurs aan de slag.

Omdat DWG een allround engineering bureau is, is het belangrijk dat we van elkaar weten wat er speelt. Daarom ziet u onze electrical engineers vaak in het veld. Ze willen namelijk graag met eigen ogen zien hoe er wordt gewerkt met een elektrische installatie. Hierbij gaan ze regelmatig in gesprek met de machinegebruikers en peilen ze welke wensen en behoeften er leven. Op basis van die inzichten gaan onze electrical engineers aan de slag met een basisontwerp en vervolgens een detailontwerp. Bent u helemaal tevreden? Dan is het tijd om de elektrische installatie te produceren en aan te sluiten. Daarna is het een kwestie van testen, testen en testen. En als alles naar wens is, wordt de installatie in gebruik genomen. Champagne!

Meest gebruikte software door electrical engineers

Een machine kan niet zonder elektriciteit. En een electrical engineer kan niet zonder specialistische software. Hierbij de twee programma’s waar ons electrical engineering bureau vooral mee werkt:

  • AutoCAD Electrical Dit veelzijdige softwareprogramma maakt het mogelijk om elektrotechnische schema’s te ontwerpen, de lopende projecten eenvoudig te beheren en ermee te communiceren met en rapporteren aan de klant.
  • EPLAN EPLAN is vergelijkbaar met AutoCAD Electrical, maar richt zich meer op het optimaliseren van engineering processen, automatisering, efficiëntie en integratie.

Ook interessant

Samenwerken een electrical engineering bureau?

Wilt u aan de slag met electrical engineering en zoekt u een installatie adviseur en/of een installatie monteur? Wie weet zijn we een match! We zijn benieuwd naar uw verhaal en naar uw vraagstuk. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of bel ons!