Process engineering specialist gezocht?

Wilt u een geheel nieuwe procesinstallatie laten ontwerpen? Of heeft u huidige installatie aanpassingen nodig? Onze process engineering specialisten staan voor u klaar! Zij hebben zelf met hun voeten in de modder gestaan en hebben daarom veel ervaring met greenfield, brownfield en procesoptimalisatie. Ook staan onze process engineering specialisten voor u klaar om de commissioning en start-up van uw plant of installatie te verzorgen.

Wat doet een process engineering specialist precies?

U kunt de meest complexe vraagstukken bij ons process engineering team neerleggen. Overal vinden zij een engineering oplossing voor. Maar, waar houden zij zich dan precies mee bezig? Kort gezegd: een process engineering specialist vult zijn dag met het ontwerpen en optimaliseren van processen. De gehele lifecycle van een installatie. Van A tot Z. Van top tot teen. Denk dan aan basic engineering, detail engineering, waterslagberekeningen en drukvalberekeningen.

Wat is procesoptimalisatie?

Procesoptimalisatie: wat houdt dat precies in? Tja, daar kunnen we u geen eenduidig antwoord op geven. Procesoptimalisatie betekent namelijk voor iedere klant wat anders en is totaal afhankelijk van het soort installatie. Maar één ding is zeker: wat voor installatie u ook heeft, wij draaien onze hand niet voor om voor een sterk staaltje procesoptimalisatie. Het is maar goed ook dat diverse process engineering software ons daarbij helpen: COMOS en Wanda, waarin PFD’s, P&ID’s, data sheets en processimulaties worden gedaan.

COMOS: dé key voor procesverbetering

We benoemden ‘m net al even: COMOS, één van de tools die we gebruiken voor procesverbetering. Het is dé rechterhand van een process engineering specialist. Deze tool is onmisbaar als u de gehele lifecycle van een installatie in kaart wil brengen, van concept tot en met onderhoud. De process engineering specialist maakt hierin de basis- en detailontwerpen, zodat zijn collega’s van andere afdelingen hierop verder kunnen borduren. Lees meer over COMOS.

Processen optimaliseren doet u niet alleen

Gelukkig staat een process engineering specialist er niet alleen voor. DWG is namelijk een allround engineering bureau met specialisten op het gebied van process safety, functional safety, electrical engineering, industrial automation, IT engineering en maintenance engineering. En dat is ook precies wat ons team uniek maakt. We zorgen er altijd voor dat er een heel team aan verschillende specialisten betrokken is bij het gehele project. En dat zorgt er weer voor dat onze process engineering specialisten maar een gil hoeven te geven als ze vakkundig advies nodig hebben van een collega. Wel zo efficiënt.

Ook interessant

Process engineering specialist inschakelen?

Wie weet zijn wij een match! Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? We leren u graag kennen. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakje koffie. Samen bekijken we waar de behoefte ligt en geven we al direct wat mogelijkheden prijs. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier of klim in de telefoon!