Process consultant gezocht?

Of u nu een geheel nieuwe procesinstallatie wil laten ontwerpen of aanpassingen wil laten doen aan uw huidige installatie: onze process consultants staan paraat! Heeft u procesadvies nodig? Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken, vertelt u ons waar de crux zit. En binnen no-time voelen onze process consultants aan waar uw wensen en behoeften liggen. Zij zitten namelijk op dezelfde golflengte als u, omdat ze zelf ook met hun voeten in de modder hebben gestaan.

Wat doen process consultants?

Ons team van process consultants weten raad met de meest complexe vraagstukken op het gebied van greenfield, brownfield en procesoptimalisatie. Zij bijten zich maar al te graag vast in een specifiek engineering project. En loslaten doen onze process engineering consultants pas als de aller-allerbeste, meest efficiënte oplossing is ontworpen. Maar, wat doen die process consultants van DWG nou precies? Nou, ze ontwerpen en optimaliseren de processen binnen de gehele lifecycle van een installatie. Denk dan bijvoorbeeld aan basic engineering, detail engineering, waterslagberekeningen en drukvalberekeningen.

Procesoptimalisatie: wat houdt dat in?

‘Wat is procesoptimalisatie?’, vraagt u zich wellicht af. Een eenduidig antwoord hebben we daar niet op. Procesoptimalisatie is namelijk totaal afhankelijk van de installatie die u heeft. Maar één ding is zeker: het doel van procesoptimalisatie is altijd om de processen (nog) gesmeerder te laten verlopen. Met als resultaat dat u efficiëntere productie kan draaien, dat de kans op fouten wordt gereduceerd en dat stilstand zoveel mogelijk wordt voorkomen. En gelukkig hoeven we dit niet allemaal zelf te doen, maar hebben we geavanceerde process engineering softwareprogramma’s die ons daarbij ondersteunen: COMOS en Wanda, waarin PFD’s, P&ID’s, data sheets en processimulaties worden gedaan.

Wat kunt u verwachten van process consulting?

DWG is rijk aan ervaren process engineering consultants, ieder met een eigen specialisme. Omdat al deze process consultants een technische achtergrond hebben, geven ze gedegen, inhoudelijk procesadvies. Het gezamenlijke doel? Dat het is het efficiënter, duurzamer en veiliger maken uw wereld én die van uw eindgebruiker. Die visie geldt uiteraard ook voor onze process consultants. Zij pakken hun process consulting grondig aan en zorgen ervoor dat geen enkel aspect overgeslagen wordt. Allereerst maken onze process consultants een plan van aanpak aan de hand van begrotingen, technische tekeningen, quickscans en haalbaarheidsstudies. Daaruit vloeit een gedegen advies waarmee u verder kunt.

Allround procesadvies

Een goed functionerende installatie bestaat uit verschillende onderdelen die probleemloos met elkaar samenwerken. Dit kunt u vergelijken met het allround engineering team van DWG. De samenwerking tussen onze verschillende specialisten loopt namelijk ook op rolletjes. Onze process consultants kunnen nou eenmaal niet zonder hun collega’s van de afdelingen process safety, functional safety, electrical engineering, industrial automation, IT engineering en maintenance engineering. We zorgen er altijd voor dat er een heel team met verschillende specialisten betrokken is bij uw engineering project. Dus, heeft u – naast proces consultancy – ook advies nodig over een ander onderdeel van engineering? Dan schieten wij u zo snel mogelijk te hulp! Wel zo efficiënt.

Ook interessant

Process consultant inschakelen?

U kent DWG inmiddels een beetje. Benieuwd naar meer? En wilt u concreet weten wat engineering bureau DWG voor u kan betekenen? Wij kijken uit naar uw mailtje of belletje. Neem contact met ons op!