NEN3140-inspectie voor Evides Industriewater. Bij Evides Industriewater klop je aan voor… jawel: industriewater. In de Benelux staat Evides Industriewater bekend als dé toonaangevende water-partner. Met focus op de chemische, petrochemische en voedingsmiddelenindustrie. Een grote speler dus, met installaties door heel Nederland. Voor hun elektrische installatie op de locatie van Albemarle in Amsterdam mochten wij de 5-jaarlijkse NEN3140-inspectie uitvoeren. Spoiler alert: de installatie kan er weer 5 jaar tegenaan! 

Wat is industriewater?

Voor veel industriële processen is ‘gewoon’ drinkwater te duur,  te schoon of niet schoon genoeg. Daarom bewerkt Evides het water zodat het wél toepasbaar is binnen de industrie. Denk bijvoorbeeld aan demiwater, ruwwater of proceswater. Deze wateroplossingen worden door Evides Industriewater ontwikkeld in heel Nederland, waaronder in de fabriek van Albemarle. De installatie op die locatie was aan de beurt voor zijn periodieke NEN3140-inspectie. Lees hoe we te werk gingen.

NEN3140-inspectie & glasheldere adviezen

NEN3140 is de Nederlandse norm voor laagspanningsinstallaties. Onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ hebben we de installatie van top tot teen geïnspecteerd. Zo hebben we verschillende metingen en proeven uitgevoerd. Op basis daarvan gaven we Evides Industriewater advies over de functionaliteit en zekerheid van de elektrische installatie.

Wat hebben we precies gedaan?

  • We hebben een spot-point inspectie uitgevoerd volgens de NEN3140-richtlijnen. In twee dagen tijd hebben we 6 bedieningspanelen en 4 frequentieomvormers visueel geïnspecteerd.
  • Daarnaast hebben we 2 werkstations, 2 pompen en 7 aardlekschakelaars getest op functionaliteit en effectiviteit, met behulp van metingen en proeven.
  • Recap: in totaal zijn er 12 visuele inspecties en 21 metingen uitgevoerd. Tijdens de inspectie zijn in totaal 24 restpunten gevonden. Deze restpunten zijn door Evides meegenomen in de planning voor de onderhoudswerkzaamheden.

Het resultaat

Gelukkig! Er zijn tijdens de inspectie geen grote of gevaarlijke omstandigheden of situaties ontdekt. Sterker nog: de elektrische installatie is (en was) in zeer goede staat. Op basis van onze inspecties schreven we een aantal rapporten en verslagen. Hiermee kan Evides Industriewater de installatie de komende 5 jaar zelf blijven onderhouden en updaten. Net zo efficiënt, toch?

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.