Demaco is leverancier van cryogenische installaties, dit zijn installaties waar vloeibare gassen met een extreem lage temperatuur doorheen gaan. Supernode maakt halfgeleiders die uitermate geschikt zijn om energie op een snelle manier te verplaatsen over netwerken.

Supernode heeft Demaco gevraagd om een apparaat te ontwikkelen waarmee Supernode half geleiders kan testen. Het belangrijkste hierin is dat half geleiders minder weerstand ondervinden bij lage temperaturen. Om deze reden wordt er gekozen voor een cryogene oplossing.

DWG is gevraagd om voor dit systeem de totale automatisering te bedenken en ontwikkelen.

Volle kracht vooruit door automatisering

DWG heeft vanuit de expertises hard- en software een aantal zaken opgepakt om de automatisering te maken: 

  • Het ontwikkelen van de software-applicatie; 
  • Het monteren van de sensoren en bekabeling; 
  • Het leveren van de besturing en de besturingskast en 
  • Assistentie bij het inbedrijfstellen (IBS) van de testopstelling bij Supernode op locatie. 

Voor de klant is een Siemens PLC S7-1500 PLC met Remote IO ET200SP ingezet

Hier is voor gekozen doordat de ET200SP serie compact is en zeer geschikt voor machinebouw. Uiteraard is dit systeem uitgevoerd met dergelijke geheugen oplossingen om te voorkomen dat data verloren gaat tijdens calamiteiten. 

Er is samengewerkt met leverancier Siemens met het doel om alle benodigde hardware in kaart brengen en tot de beste levertijd te komen. Op tijd leveren was namelijk erg belangrijk. De uiteindelijke installatie heeft een industrieel paneel en is via een touchscreen te bedienen. De software applicatie maakt het mogelijk dat de testopstelling ook op afstand kan worden bediend. De data kan via grafieken zichtbaar worden gemaakt en kan indien gewenst worden geëxporteerd naar Excel. 

De drie partijen hebben de complete besturing in bedrijf genomen. De machine werkt. Het was een positieve samenwerking tussen Demaco, Supernode en DWG. 

De ervaring van de klant

“We hebben uitstekend met elkaar samengewerkt en hebben een mooi project samen opgeleverd.” 

Peter Rijneveld, Project Manger. 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.