Bij DWG zijn wij dagelijks bezig met innovatie gericht op de industriële automatisering

Bij de afdeling Innovatie hebben we een flink wat knappe koppen rondlopen. Vanuit de disciplines New Business en Artificial intelligence (AI) worden continu markttrends en klantbehoeften in de gaten gehouden. Waarom wij dit doen? Simpel, we hebben het doel om de industriële wereld te verbeteren.

Veranderingen in de technologische wereld

Veranderingen volgen elkaar in de technologische wereld razendsnel op. De laatste jaren is er veel ontwikkeld op het gebied van data, het verzamelen van data en het werken met data. Om op een slimme manier met data te werken zijn er voorbereidingen nodig.

Werk met data en maak voorspellingen

Artificial Intelligence

Met de exponentiële groei van gegenereerde data en rekenkracht, nemen de mogelijkheden om data slim en efficiënt toe te passen in de ondersteuning van besluitvorming en het optimaliseren van productieprocessen hard toe. Zo is een Machine Learning algoritme in staat patronen te herkennen in gigantische hoeveelheden en diverse soorten data om nauwkeurige voorspellingen te doen. Deze inzichten stellen ons in staat te anticiperen op wat er in de toekomst gaat gebeuren, meer inzicht te krijgen in klantgedrag en klantsegmenten, producten en diensten te personaliseren en zo uzelf te onderscheiden van concurrentie en groei te faciliteren. Onze afdeling Innovatie heeft technieken van Artificial Intelligence en Machine Learning toegepast op een vraagstuk binnen de industrie: het herkennen van teksten op vrachtwagens.

Hoe kunnen teksten automatisch worden herkend?

Wij vertellen u graag meer hierover en laten je zien hoe het automatisch herkennen van teksten kan helpen jouw processen efficiënter in te richten.

A.I. en de industrie

Het begint bij het leren herkennen van tekst

Kunstmatige intelligentie (A.I.) is het slim maken van computers zodat ze in staat zijn om ingewikkelde taken uit te voeren, waarvoor op dit moment, nog menselijke kennis en vaardigheden nodig zijn. Computers zijn in staat om specifieke taken uit te voeren door grote hoeveelheden gegevens te verwerken en patronen in de gegevens te herkennen. Zo ook bijvoorbeeld het herkennen van tekst op treinwagons. De software die tot op heden gebruikt wordt om tekst in te lezen (OCR) werkt alleen goed op gestructureerde tekst waarbij de tekst rechtlijnig is en idealiter zwarte letters op een witte achtergrond staan, zoals bijvoorbeeld in boeken of brieven. Dit is bij een vrachtwagens of treinwagon zeker niet het geval! Met A.I. wordt het mogelijk om ook dit soort teksten te herkennen.

Bekijk de mogelijkheden

Leer meer over hoe u uw productieproces met A.I. kunt optimaliseren. Geïnteresseerd? Laat onderaan deze pagina uw contactgegevens achter en wij plannen graag een vrijblijvend gesprek met u in.

Data data data!

En dan…. wat te doen met de data?

Na het herkennen van de teksten is DWG in staat om deze gegevens volledig te koppelen aan de bestaande systemen van de klant. Wat heeft dit als voordeel? Een heel groot voordeel is dat de input geautomatiseerd in plaats van handmatig de systemen in kan gaan. Als concreet voorbeeld schetsen we graag de volgende situatie. Nadat de computer de teksten op de treinwagons heeft herkend is het niet meer nodig om handmatig langs alle vervoersmiddelen te lopen en de gegevens in het systeem over te typen. U snapt het al, dit bespaart tijd en kan fouten voorkomen.

Slim die A.I. software oplossingen? Wij vinden van wel.

Aanpak

Hoe helpen wij met uw A.I. start?

Steeds meer organisaties ontdekken het nut van Artificial Intelligence. Bij DWG zijn wij bezig geweest om door middel van A.I. teksten op treinwagons te gaan herkennen in samenwerking met een van onze vaste klanten. Vanuit DWG kijken wij graag mee binnen jouw organisatie om te bepalen op welke waardevolle manier er een use case opgesteld kan worden waarmee u snel resultaat boekt met het herkennen van teksten.

DWG helpt met:

– Het beginpunt identificeren;

– Het opstellen van een use case en

– Het maken van een business case.

Durf u het aan te werken met A.I.?

Met behulp van A.I. kunnen gegevens snel geanalyseerd worden en in het datasysteem opgeslagen worden. Kunstmatige intelligentie is er niet om mensen te vervangen. Het vergroot onze capaciteiten en maakt ons beter in wat wij doen. Omdat A.I. algoritmes anders leren dan mensen, kijken ze anders naar de dingen; ze kunnen relaties en patronen zien die aan ons ontsnappen. Deze samenwerking tussen mens en computer biedt binnen de productieomgeving veel kansen:

– Het beter analyseren van eenheden binnen jouw productieomgeving;

– Minder last van taalbarrières;

– Het verbeteren van bestaande vaardigheden: het maakt de mens sneller en beter in wat we doen en

– Geeft beter zicht, begrip en een beter geheugen.