Vattenfall is in Europa één van de grootste energiebedrijven. Ook in Nederland maakt het bedrijf stroom en warmte én distribueert dit. Er wordt energie geleverd aan miljoenen klanten. Dit gaat van huishoudens tot kleine en grote bedrijven. Vattenfall heeft daarbij een doel: binnen één generatie fossielvrij leven. Diverse opdrachtnemers helpen de organisatie deze missie waar te maken.

In deze blog vertellen wij meer over een nieuw project. Als System Integrator helpen wij Amsterdam en omgeving aan nog meer duurzame warmte.

Vaste partijen
Opdrachtgevers in de energiemarkt doen vaak zaken met vaste partijen. Deze partijen hebben meerdere expertises onder één dak. Vattenfall heeft zo ook haar vaste partijen die oplossingen bieden op de gebieden: civiel, mechanical, electrical, instrumentation en automation. Vattenfall had ook behoefte aan een secundaire partij die als supervisor kennis deelt op de gebieden elektrotechniek, instrumentatie en automatisering. Daar was DWG de juiste partij voor. Wij hebben ruime ervaring met engineeringsvraagstukken op het gebied van Proces, E&I, automatisering en IT.

Duurzame warmte: drie nieuwe 21kV elektrische boilers voor stadsverwarming
Alexander Grooten – Lead Electrical Engineer bij DWG, vertelt met enthousiasme over zijn plezier bij het verrichten van werkzaamheden binnen het project: Elektrische boilers voor stadsverwarming Diemen!

Alexander:“Er zijn twee systemen, een primair en een secundair systeem. Het primaire systeem bestaat uit drie nieuwe 21kV elektrische boilers op hoogspanning, die de overcapaciteit aan energie uit de energiecentrale haalt en omzet in warm water. Deze elektrische boilers verpompen het warme water langs drie warmtewisselaars, die de warmte afgeven aan het secundaire systeem. Het secundaire systeem geeft het warme water af aan het distributie gedeelte van het stadsverwarmingsnet. Daarna kunnen we huizen verwarmen en voldoen aan de warmtevraag uit het stadsverwarmingsnet.”

Supervisie door DWG
DWG helpt met de supervisie. Aan de hand van het technische bestek controleert DWG de engineeringsdocumenten van de uitvoerders. Het gehele technische bestek bestaat uit vijf delen: civiel, mechanisch, hoogspanning, laagspanning en automatisering. Het doel is om de uitvoerders alles conform bestek te laten bouwen. Alexander: “In de praktijk zien we wel vaker dat organisaties behoefte hebben aan supervisie, die als het ware de brug vormt tussen het ontwerp en de uitvoering.” Alexander voegt daaraan toe: “Ik vind het erg leuk om me in deze opdracht te verdiepen, ik heb bijna het hele bestek op m’n netvlies staan. Zo kan ik snel en makkelijk schakelen met verschillende stakeholders in de keten. Ik merk dat zij dit ook prettig vinden.”

Alexander heeft veel contact met uitvoerders op de locatie bij Vattenfall. Daarnaast zal hij tijdens het project de afnames bijwonen om de kwaliteit te waarborgen voor Vattenfall. Alexander: “We zitten momenteel in de fase dat alles op de site opgeleverd wordt. Binnenkort worden het laagspanningssysteem, het brandmeldsysteem en het HVAC-systeem getest op de werking. Erg afwisselend werk!”

Het plezier van DWG
DWG is blij om technische ervaring en expertise voor goede supervisie in te kunnen zetten. Daarbij zorgen we dat alle werkzaamheden door de aannemer volgens het bestek wordt uitgevoerd. Dit verhoogt de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid binnen het project. En zo helpen we Vattenfall uiteindelijk met het bereiken van het leveren van fossielvrije energie.

Quote Vattenvall:
’DWG helpt ons met zeer kundige supervisie, zodat we een betrouwbare warmtelevering met de Eboiler kunnen waarmaken naar onze klanten.’

Ben je opzoek naar een Systeem Integrator met uitgebreide kennis en ervaring, die klanten ontzorgt, meedenkt en werk met grote verantwoordelijkheid uit handen neemt? Kom dan in contact met ons! Dat kan via www.dwg.nl