DWG bestaat 10 jaar! En dat vieren wij. Naast verschillende festiviteiten plaatsen we iedere maand een blog waarin een van onze langstzittende collega’s terugblikt op de afgelopen 10 jaar en vooruitkijkt naar de toekomst. Alex van der Pluijm, Manager Automatisering en Process, trapt de blogserie af.

Zijn professionele carrière begon direct na zijn studie en militaire dienst in 1991. Sindsdien is hij actief in de boeiende wereld van industriële automatisering. Binnen zijn rol als Manager Automatisering en Process geeft hij invulling aan de organisatie. Hij coacht teams, zet zich in om vanuit interne opleidingen kennis te delen en houdt hij zich bezig met de bevordering van de standaardisatie binnen het bedrijf.

Een uitdagende taak waarin hij zijn ervaring en passie voor het vakgebied kan delen, en een brug slaat tussen kennisdeling en efficiënte processen.

De 10 jaar is bereikt! Hoe voelt dat?

“Ik ervaar een gevoel van trots voor het feit dat we samen dit prachtige bedrijf hebben opgebouwd en weten laten uitgroeien tot iets groots. Het bereiken van ons 10-jarig jubileum lijkt wel in een oogwenk te zijn gebeurd. Het is een mijlpaal die getuigt van onze toewijding, inzet en collectieve prestaties.”

Hoe heb jij het bedrijf zien veranderen in de afgelopen 10 jaar?

“We werden overspoeld met technologische ontwikkelingen. Het was indrukwekkend om te zien hoe nieuwe collega’s, die ons team kwamen versterken, het DWG-gevoel en de nieuwste technologieën snel eigen maakten. Samen klaarden we de klus, en die klus blijkt nu al 10 jaar te lopen! Vanaf dag één evalueerden we de dag met de directie bij het koffiezetapparaat. Ondertussen zijn we constant blijven groeien. Nieuwe vierkante meters kantoorvloer werden al snel in beslag genomen. De toevoeging van nieuwe disciplines zoals Services, IT, Electrical Engineering en later Process Engineering maakt ons divers en uniek. Dat de markt ons zo hartelijk verwelkomde, had ik nooit durven dromen.”

Wat is één van jouw hoogtepunten geweest?

“Ik kreeg de eer om de leiding te nemen bij de elektrische- en automatiseringsuitbedrijfname van terminals. Onze collega’s werkten intensief samen aan talloze hardware- en software-updates, wijzigingen en onderhoudsacties. Vervolgens coördineerden we de terminal om deze weer in bedrijf te nemen, wetende dat zeeschepen en vrachtwagens al onderweg waren. Het was cruciaal dat alles vlekkeloos verliep, met aandacht voor een strakke tijdsplanning, mens- en milieuveiligheid, en operationele aspecten. Gedurende 48 uur hielden we de hartslag op 150, een weekend die zinderde van spanning. Mijn dank gaat uit naar onze toegewijde collega’s en aannemers die fantastisch werk hebben verricht. Ik ben apetrots.”

Zijn er specifieke mensen, kansen of gebeurtenissen waar je dankbaar voor bent?

“Dankbaar is een understatement. Natuurlijk een speciale dank aan de voltallige groep eigenaren die DWG hebben gecreëerd en mogelijk hebben gemaakt. Maar ook aan al mijn andere collega’s, want zonder hen is er geen DWG. Van de directieleden, Richard en Pieter, tot aan finance en administratie, service, facilitair, HR, commercie, marketing en alle engineers. Niemand wordt overgeslagen; iedereen draagt zijn steentje bij.”

Wat wens je DWG toe voor de komende 10 jaar?

“Voldoende techneuten met passie en levenslust aan boord. Moge de komende jaren gekenmerkt worden door voortdurend succes en groei, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wij blijven streven naar innovatie en zoeken voortdurend naar creatieve oplossingen. Laat ons bedrijf altijd een koploper zijn in de branche en anticiperen op veranderende behoeften en trends. Maar bovenal koesteren we goede zorg voor de gezondheid en het welzijn van onze collega’s en hun familieleden. Een gezond en gelukkig team draagt immers bij aan een bloeiende organisatie!”