Lijstjes printen, handmatig data inkloppen en zelf uitdraaien maken. Al die handelingen zijn verleden tijd dankzij ons gloednieuwe Production Management System (PMS). Vanaf nu kan de ERP-laag en de procesautomatiseringslaag binnen een terminal of fabriek vlekkeloos en véél efficiënter met elkaar samenwerken. Kom alles te weten over onze nieuwe IT-applicatie!

Dicht het gat tussen ERP en procesautomatisering

Werkt u bij een terminal of fabriek? Dan herkent u vast dat er vaak een grote kloof zit tussen de ERP-laag en de procesautomatiseringslaag. Daardoor is de kans groot dat deze twee afdelingen langs elkaar werken en niet van elkaars statussen op de hoogte zijn. Een voorbeeld: bij het ERP-systeem komt er een berichtje binnen. Het ERP verwerkt deze aanvraag en maakt de planning rond. Maar hoe komt deze informatie dan eigenlijk terecht bij de collega’s in het veld? Tja, vaak gaat dat nog handmatig, bijvoorbeeld met geprinte lijstjes. Zoals u begrijpt is deze manier van werken erg foutgevoelig en bovendien totaal niet efficiënt.

Geautomatiseerde registraties

Om samen efficiënter en gesynchroniseerd te kunnen werken, is DWG’s nieuwe PMS in het leven geroepen. Dit PMS draagt bij aan een beter overzicht, meer betrouwbaarheid en efficiëntie. Want zeg nou zelf: hoe beter u in staat bent prioriteiten te stellen vanuit een kloppend overzicht, hoe kostenefficiënter alles wordt. Maar om deze processen te kunnen verbeteren, moet u eerst inzicht krijgen in de huidige gang van zaken. Hoe laat legt het schip aan? Waar is het schip precies mee bezig? Welke handelingen voert hij wanneer uit? Wanneer is het schip klaar met verpompen? Al deze handelingen kunnen vanaf nu binnen ons PMS automatisch worden geregistreerd.

Het onmogelijke voor elkaar boksen

Het mooie aan het PMS is dat het koppelingen tussen allerlei systemen kan verzorgen. Zo zien wij het ERP-systeem als een schil waarin de mogelijkheden vaak beperkt zijn. Het PMS is in die zin dan een middel om wat onmogelijk lijkt wél voor elkaar te krijgen. Het PMS is echt een brug tussen het ERP en de procesautomatisering. Daarom werken we ook nauw samen met verschillende ERP-partijen. Ieder zijn vakgebied.

De koppeling met het interne ERP-systeem is niet alles. U wilt natuurlijk ook informatie vergaren uit systemen van derde partijen. Voor een terminal is algemene informatie uit de haven bijvoorbeeld heel relevant en voor een fabriek is informatie van de transportservice van belang. Zo is het heel handig om hun planningen (vertrek- en aankomsttijden) inzichtelijk te krijgen binnen je eigen systeem. PMS maakt het mogelijk 🙂 En u? U hebt er nagenoeg geen omkijken naar, want wij regelen alle koppelingen en houden contact met dergelijke derde partijen.

Rolgebaseerde en toegankelijke dashboards

Kortom: alle interne én externe informatie worden gebundeld in het PMS. ‘Maar dat wordt toch een warboel aan informatie?’ vraagt u zich misschien af. Nou, ook daar hebben we iets op verzonnen. De dashboards zijn namelijk rolgebaseerd. Dat houdt in dat iedere medewerker alleen de informatie te zien krijgt die voor zijn functie van toepassing is. Lekker overzichtelijk. Bovendien is dit PMS een web app, waardoor u via iedere device toegang hebt. Zo hebben uw collega’s in het veld altijd toegang tot benodigde informatie en kunnen ze gelijk hun informatie in het systeem kwijt. Portofoons kunnen daarom ook linea recta de oude doos in.

Een causaal verband?

Voorkom contaminatie

Nóg een voordeel is dat het PMS ons helpt bij het voorkomen van contaminatie. Het laatste wat u wilt is natuurlijk dat verschillende stoffen met elkaar vermengen. Dat kan namelijk leiden tot pijnlijke schadeclaims. Het PMS vertelt u welk product er eerder door de leiding is gegaan, of de leiding daadwerkelijk is gereinigd en kan vervolgens schoonmaakacties in gang zetten.

PMS 3.0

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van PMS 3.0. Het wordt géén standaard product, maar een framework dat voor iedere klant op maat gemaakt wordt. Iedere terminal of fabriek heeft immers andere wensen en behoeften. Daarnaast heeft een framework ook als voordeel dat we het continu kunnen blijven optimaliseren, uitbreiden en steeds naar een hoger level kunnen tillen. Dit PMS is opgebouwd door verschillende modules en staat los van je ERP. Daardoor hebben we meer bewegingsvrijheid en lopen we niet tegen eventuele beperkingen in het ERP-systeem aan.

Cheesy maar waar: samen staan we sterker

Om deze slimme IT-applicatie te kunnen ontwerpen en bouwen, heeft de afdeling IT Engineering nauw samengewerkt met de afdeling Industrial Automation. Dat is ook gelijk waar we in uitblinken: alle krachten bundelen, waardoor geen vraag of opdracht ons te moeilijk is. Zo weten we ook precies waar de behoeften liggen, zowel op het gebied van IT als automatisering.