Automation experts inschakelen?

Hoe laat u de processen binnen uw plant zo efficiënt en soepel mogelijk verlopen? En hoe waarborgt u een continue performance? In veel gevallen is het antwoord: industrial automation. Het doel van automation solutions? Dat is om de switch te maken van mensenwerk naar machinewerk. Met die ontwikkeling verkleint u de kans op impactvolle menselijk fouten én kunt u veel efficiënter te werk gaan. Te mooi om waar te zijn? Echt niet. Lees maar gauw verder en lees wat onze automation experts voor u kunnen betekenen.

Procesautomatisering: wat houdt het precies in?

We hebben de term procesautomatisering al een aantal keer laten vallen. Maar wat houdt het nu precies in? Nou, ten eerste zijn automatiseringsoplossingen er niet voor bedoeld om uw werk over te nemen. Nee integendeel: ze zorgen juist voor betere samenwerkingen. Tussen mens en machine. En tussen machines onderling. Procesautomatisering heeft namelijk als doel om de productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zonder onderbrekingen. Zo kunt continu werken aan een zo hoog mogelijk rendement. Kortom: procesautomatisering is onmisbaar in iedere plant!

Hoog rendement door procesautomatisering

Stilstand is uit den boze in een fabriek. Ieder uur dat een machine stilstaat is er één te veel. Om het productieproces zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn er een hele hoop automatiseringsoplossingen. Maar onthoud wel: deze oplossingen zijn niet per definitie gericht op volledig automatiseren van mensenwerk. Nee, integendeel. Procesautomatisering zorgt juist voor betere samenwerkingen: tussen mens en machine én tussen machines onderling.

Automation software: onze favorieten

Als er één engineering-tak altijd in beweging is, is dat automation engineering wel. DWG’s automation experts zijn dan ook continu op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Vanuit hun eigen expertise en ervaring doen ze altijd een passend advies: helemaal op maat gemaakt voor uw plant. Voor ieder project selecteren ze dan ook de meest geschikte automation software en applicaties:

 • Siemens PCS7 applicaties
 • Siemens S7 applicaties
 • Honeywell applicaties
 • TIA Portal applicaties
 • ABB applicaties
 • Safety applicaties
 • Siemens Batch applicaties
 • Migratietrajecten
 • Siemens Route Control applicaties

Hoe DWG’s automation experts werken

Schakelt u de kennis en ervaring van onze automation experts in? Dan kunt u een duidelijke en gestructureerde werkwijze verwachten. Die aanpak bestaat altijd sowieso uit de volgende 3 onderdelen. Zo werken we samen naar de meest effectieve automatiseringsoplossingen. Stap voor stap, altijd met een stip op de horizon.

 • Op onderzoek
  Een goed begin is het halve werk. Of in onze woorden: een succesvol project start altijd met een grondig onderzoek. We klimmen niet direct achter de tekentafel, maar we willen eerst met eigen ogen zien hoe de huidige processen verlopen. We vragen u het hemd van het lijf en kijken graag mee over de schouder van de operator. Hoe kunnen we de automatiseringsprocessen nog soepeler laten verlopen? Hoe worden de installaties op dit moment gebruikt? Welke automatisering software is hier het meest geschikt?
 • Functioneel & technisch ontwerp
  Pas als we het naadje van de kous weten, gaan we over tot het functioneel en het technisch ontwerp. In deze designs tekenen onze automation experts de mogelijke automatiseringsoplossingen uit, zodat installaties zo efficiënt mogelijk met elkaar kunnen samenwerken. Vervolgens bepalen ze waar de installaties geplaatst worden en hoe de automatiseringssoftware gebouwd wordt.
 • Implementeren
  Het complete ontwerp staat. Als een huis. Dan is daar het moment waarop iedereen heeft gewacht: de implementatie van de process automation solutions! We gaan testen tot we een ons wegen. En dan, als alles klopt, stellen we de geautomatiseerde installaties in bedrijf. En u? U pakt er een lekker kopje koffie bij en kijkt hoe onze automation experts uw plant automatiseren.

Ook interessant

Automation expert in laten vliegen?

Wilt u aan de slag met procesautomatisering, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Schakel dan de hulp in van uw nieuwe partner: DWG. Onze automation experts bijten zich maar al te graag vast in uw vraagstuk, om vervolgens tot een slimme oplossing te komen. Stuur ons gerust een vrijblijvend berichtje via het contactformulier. Dan bellen of mailen we u zo snel mogelijk terug.