Forbo Eurocol uit Wormermeer staat bekend om zijn tegellijmen, voegmiddelen, egalisatiemiddelen en lijmen voor vloer- en wandbekleding. Forbo Eurocol levert producten over de hele wereld. Om grootschalige productie mogelijk te maken, is de fabriek uitgebreid met een extra menginstallatie. DWG heeft alle aanpassingen op het gebied van hard- en software verzorgd.  

Een gloednieuwe, geavanceerde menginstallatie voor Forbo Eurocol Nederland

De nieuwe installatie heeft als taak om UV-lakken te mengen. En met deze nieuwe menger heeft Forbo Eurocol een heel geavanceerd instrument in huis gehaald. De schijf in de menger is namelijk hydraulisch in hoogte verstelbaar, tot wel 80 centimeter. Daarmee kunt u de instellingen precies afstemmen op de hoeveelheid lak die u wilt mengen.  

Het plaatsen van de nieuwe menger was geen koud kunstje. Sterker nog: het was een hele operatie om de nieuwe installatie op zijn plek te zetten. Er moesten twee kranen aan te pas komen en er zijn zelfs gaten in het dak gezaagd om de nieuwe menginstallatie op zijn plek te zetten. De taak van DWG? Wij g 

Ervoor zorgen dat alle hardware- en software-aanpassingen uitgevoerd waren, nog vóórdat de nieuwe menger werd geplaatst. Wat die aanpassingen precies inhielden? We vertellen het u graag. 

Hardware-werkzaamheden

Dat mengen moet natuurlijk wel helemaal veilig gebeuren. Daarom zijn er op de deksel componenten aangebracht met ATEX-veldinstrumentatie. En buiten de ATEX-zone hebben we twee besturingskasten geplaatst. Deze besturingskast werd meegeleverd met de menginstallatie en wij hebben gezorgd voor de bekabeling. De firma Jac. de Vries zorgde voor de plaatsing, montage en aansluitingen. Teamwork!  

Ook hebben we een RIO-kast geplaatst. Net buiten de ATEX-zone, zodat de kabelafstand zo kort mogelijk was. Deze RIO-kast is via Profinet verbonden met de bestaande PLC-kast. Ook de MCC-kast is een bestaande kast, waar alle energietoevoer uitkomt. De analoge energiemeters in deze kast hebben we vervangen door een digitale energiemeter. 

Software-werkzaamheden

De tijd van analoge meetinstrumenten is nu echt voorbij. Daarom hebben we de vijf analoge meters vervangen door één Siemens PAC3200-systeem. Het voordeel van deze nieuwe energiemeter? Dat is dat u deze zowel lokaal als via de HMI (Human Machine Interface) kan uitlezen.    

Daarnaast hielden onze software engineers zich bezig met:  

  • Het toevoegen van een extra menger met remote IO; 
  • Het integreren van een nieuwe weging op de vrije beschikbare Siwarex module op de bestaande IO en 
  • Het integreren van een energiemeting middels Profinet-communicatie. 

De ervaring van onze klant

“De samenwerking met DWG en Jac. de Vries in dit project was prettig. Ook de extra werkzaamheden werden snel opgepakt. Ik ben tevreden over het resultaat!” 

Engel Zonneveld, Projectleider, Forbo Eurocol 

Kennismaken? Graag!

Bent u opzoek naar specialisten op het gebied van soft- of hardware? Of een consultant die meedenkt uw vraagstukken te doorgronden? Wij luisteren graag naar uw verhaal! Neem contact met ons op. Dan drinken we met elkaar een kop koffie.