Automation solutions van doorgewinterde engineers

Bent u op zoek naar slimme process automation solutions die processen binnen uw fabriek nóg efficiënter laten verlopen? Goed nieuws: dan bent u op precies de goede pagina beland. Laten we ons eerst eens voorstellen. Wij zijn DWG en binnen ons engineering bureau hebben we een grootschalige tak die zich dagelijks bezighoudt met industrial automation. Onze doorgewinterde engineers hebben als doel om van mensenwerk machinewerk te maken. Zo kunnen processen gestroomlijnd verlopen en kunt u blind vertrouwen op een constante performance. En dat is niet alles: automation engineering zorgt er ook voor dat menselijke missers verleden tijd zijn.

Heeft u geen kaas gegeten van industriële automatisering? En zoekt u een partner in crime die u kunt voorzien van de slimste en meest efficiënte automation solutions? Lees dan snel verder.

Procesautomatisering: wat houdt het precies in?

We hebben de term procesautomatisering al een aantal keer laten vallen. Maar wat houdt het nu precies in? Nou, ten eerste zijn automatiseringsoplossingen er niet voor bedoeld om uw werk over te nemen. Nee integendeel: ze zorgen juist voor betere samenwerkingen. Tussen mens en machine. En tussen machines onderling. Procesautomatisering heeft namelijk als doel om de productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zonder onderbrekingen. Zo kunt u continu werken aan een zo hoog mogelijk rendement. Kortom: procesautomatisering is onmisbaar in iedere plant!

De voordelen van procesautomatisering

Tegenwoordig zijn automatiseringsoplossingen niet meer weg te denken uit de gemiddelde fabriek. Het maakt het werk namelijk een stuk efficiënter en vooral ook minder foutgevoelig. Betekent dit dat machines al het werk van uw medewerkers overnemen? Nee hoor, automation software zorgt juist voor betere samenwerkingen. Tussen machines onderling, maar ook tussen mens en machine. Die naadloze samenwerkingen zorgen voor continue productieprocessen. En die continuïteit zorgt op zijn beurt weer voor een zo hoog mogelijk rendement. Te mooi om waar te zijn? Echt niet!

Gespecialiseerd in 9 soorten automation software

De process automatiseringsbranche staat nooit stil. Iedere dag weer komen er nieuwe technieken en automatiseringsoplossingen bij. En deze ontwikkelingen gaan natuurlijk gepaard met de meest slimme automation software. Wij kennen deze 9 automation software pakketten in ieder geval op ons duimpje. En kennen we een specifiek automation software pakket nog niet? Dan duiken we er het liefst vandaag nog in! Zo nerdy zijn we dan wel weer.

  • Siemens PCS7 applicaties
  • Siemens S7 applicaties
  • Honeywell applicaties
  • TIA Portal applicaties
  • ABB applicaties
  • Safety applicaties
  • Siemens Batch applicaties
  • Migratietrajecten
  • Siemens Route Control applicaties

Van research naar concrete process automation solutions

Concrete automation solutions komen niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, voordat we daarmee aan de slag kunnen, willen we het naadje van de kous weten. Zo gaan eerst het veld in. We kijken hoe de huidige situatie is en nemen de installaties onder de loep. U krijgt allerlei vragen op u afgevuurd en we kijken ook even mee over de schouder van de operator. Welke kansen liggen er om de productieprocessen en het menselijk werk efficiënter in te richten? Dit soort vragen nemen onze automation engineers mee in het ontwerpen van een functioneel ontwerp.

Het functioneel ontwerp ligt er. Tijd voor het technische ontwerp. Een technisch ontwerp kunt u zien als een raamwerk waarin de gekozen automatiseringssoftware wordt vastgelegd. Daarnaast vertelt een technisch ontwerp u met welke computers en automatiseringscomponenten we gaan werken. Tot slot tekenen we ook de installaties in, zodat u precies ziet waar ze geplaatst worden.

En dan? Dan is het tijd voor het grote werk: het implementeren van de automatiseringsoplossingen. We testen, testen en testen totdat alles tot in de puntjes klopt. Werkt alles zoals het hoort? Yes! Dan is het tijd om de geautomatiseerde installaties in bedrijf te stellen. Uw taak? Dat is lekker achterover leunen, met een lekker kopje koffie in de hand. Laat ons die process automation solutions maar implementeren. Zijn we goed in 😉

Ook interessant

Advies nodig over automation solutions?

Is het hoog tijd om aan de slag te gaan met industriële automatisering, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Nou, begin gewoon bij het begin en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan vertellen wij over mogelijke automatiseringsoplossingen. Wilt u liever even telefonisch of via de mail kennismaken? Vul dan gerust het contactformulier in!