Siemens COMOS platform

De engineers op onze afdeling process engineering kunnen niet zonder het Siemens COMOS platform. Ze gebruiken dit engineering platform namelijk om de gehele life cycle van een installatie in kaart te brengen. Van concept tot onderhoud. En niet alleen onze process engineering specialisten plukken daar de vruchten van; COMOS vormt voor alle DWG’ers een belangrijke leidraad. We noemen COMOS dan ook niet voor niets onze rechterhand!

Wat doen process consultants?

Ons team van process consultants weten raad met de meest complexe vraagstukken op het gebied van greenfield, brownfield en procesoptimalisatie. Zij bijten zich maar al te graag vast in een specifiek engineering project. En loslaten doen onze process engineering consultants pas als de aller-allerbeste, meest efficiënte oplossing is ontworpen. Maar, wat doen die process consultants van DWG nou precies? Nou, ze ontwerpen en optimaliseren de processen binnen de gehele lifecycle van een installatie. Denk dan bijvoorbeeld aan basic engineering, detail engineering, waterslagberekeningen en drukvalberekeningen.

COMOS engineering specialisten

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van COMOS engineering? Nou, dan schiet u op deze pagina meteen in de roos. Bij DWG lopen namelijk heel wat doorgewinterde COMOS engineering specialisten rond. Zij kennen dit platform als hun broekzak en weten precies hoe u zo slim mogelijk gebruikmaakt van de mogelijkheden.

De voordelen van Siemens COMOS software

‘Maar, wat heeft COMOS dan allemaal te bieden?’ vraagt u zich wellicht af. Dat is lastig om in een notendop te vertellen, maar we gaan ons best doen. Om te beginnen is COMOS een innovatief softwareprogramma dat van alle markten thuis is. Zo kunt u binnen dit platform integraal ontwerpen, monitoren en onderhoud plegen. En dat is niet alles: COMOS is ook uw beste vriend als het gaat om projectmanagement. Onze engineers en operators kunnen in ieder geval niet meer zonder.

De voordelen voor u? Die zijn er natuurlijk ook, al dan niet indirect. Dit engineering platform zorgt er namelijk voor dat wij ons werk nóg efficiënter en kwalitatiever kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen we de time-to-market voor uw installaties verkorten. Wel zo kostenefficiënt.

De ingenieuze COMOS database

Het moge duidelijk zijn: COMOS is heilig voor ons. Het engineering platform wordt tijdens iedere projectfase gebruikt door onze afdeling process engineering, electrical engineering én IT-engineering. En de samenwerking tussen die afdelingen moet natuurlijk zo gesmeerd mogelijk verlopen. Om dit voor elkaar te krijgen, bestaat er één gemeenschappelijke COMOS database. Dankzij deze database is de meest recente data altijd binnen handbereik. En dat helpt ons vervolgens om snel knopen door te hakken, doordachte beslissingen te maken en direct door te pakken. Alles met een duidelijk doel voor ogen. Niet lullen maar poetsen, zullen we maar zeggen.

Ook interessant

Meer info over COMOS platform en onze werkwijze?

Benieuwd naar meer? Neem gerust eens contact met ons op. We vertellen u met alle liefde en plezier meer over onze werkwijze en nog meer toffe mogelijkheden die het Siemens COMOS platform te bieden heeft!